Brez teme
  • Brez teme
  • Bela/Črna
  • Rumena/Modra
  • Črna/Bež
  • Zelena/Črna

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 in omejitve prireditev v zaprtih prostorih, ki jo je izdalo Ministrstvo za zdravje, je Teden možganov prestavljen. O novem terminu boste pravočasno obveščeni.

(Ljubljana, 10. 03. 2020)

V obdobju od 16. do 20. marca 2020 vas SiNAPSA vabi na Teden možganov, ki so ga letos naslovili z geslom “Človek ni otok“.

Človek kot socialno bitje je vpet v odnose in biva v vzajemni povezavi z drugimi. Razvil je zapletene vzorce medsebojne komunikacije, prek človeškega stika pa je zmožen tudi učenja. Pri vsem tem igrajo pomembno vlogo številne možganske strukture in omrežja. Kako na strukturo in delovanje možganov vplivajo odnosi v zgodnjem otroštvu, kako se vzdržujejo odnosi pri različnih motnjah in boleznih ter še mnogo več boste lahko s pomočjo nevroznanosti izvedeli v sklopu različnih dogodkov.

V sklopu Tedna možganov bodo namreč organizirana različna predavanja, delavnice za otroke in odrasle ter filmske projekcije. Vstop na vse dogodke je prost.

Več o dogodkih si lahko preberete na spodnjih povezavah:

⇒ Program Tedna možganov

⇒ Facebook stran Tedna možganov

Predavanja bodo potekala na Fakulteti za matematiko in fiziko (Peterlinov Paviljon) na Jadranski ulici 26. Delavnice in nekatere projekcije filmov pa bodo v Atriju ZRC (Novi trg 2). Bodite pozorni, da preverite lokacije ob določenih dnevih!


Avtorica grafične podobe je Urška Božičnik.