Brez teme
  • Brez teme
  • Bela/Črna
  • Rumena/Modra
  • Črna/Bež
  • Zelena/Črna

Svetovna zdravstvena organizacija in številne druge organizacije opozarjajo na porast nasilja v družinah med epidemijo. Evropske države poročajo o naraščajočem številu kaznivih dejanj, povezanih z nasiljem. Žal pri tem tudi Slovenija ni izjema, zato je potrebno o vseh oblikah nasilja ozaveščati javnost, ga ustrezno prijaviti, obsoditi in ga nikakor – prezreti.
V Sloveniji se z nasiljem ukvarja veliko organizacij, ki nudijo osebam v stiski podporo in pomoč. Več informacij vam je na voljo tukaj.

Se sprašujete, zakaj je potrebno opozarjati na pojav in porast nasilja? Prisluhnite pričevanju žensk.  

Društvo SOS, ki deluje na področju nasilja nad ženskami, je v koprodukciji s filmsko produkcijo Vertigo pripravilo neprofitno kampanjo ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami. V režiji Martina Drakslerja so posneli tri kratke filme, ki temeljijo na resničnih izpovedih žensk, žrtev nasilja. Ustvarjalke in ustvarjalci so projekt ustvarjali prostovoljno.

Z deljenjem filmčkov želimo opozoriti na naraščajoče nasilje nad ženskami ter da nasilja ne toleriramo!

Vabljene k ogledu kratkih filmov.

Želimo vas opozoriti, da vsebine filmov nazorno prikazujejo izkušnje nasilja.

Tovrstno nasilje je nesprejemljivo in ga nikoli ne bi smela doživeti nobena ženska, zato je pomembno, da v primeru, če opazite nasilje, tega ne ignorirate, ampak ga prijavite pristojnim organom.

Vir prikazne fotografije: freepik.com

Objavljeno: 30. marca 2021