Brez teme
  • Brez teme
  • Bela/Črna
  • Rumena/Modra
  • Črna/Bež
  • Zelena/Črna

Ker je razvoj dojenčka v začetnem obdobju pomemben temelj za njegov pravilen nadaljnji razvoj, so strokovnjakinje iz Razvojne ambulante Zdravstenega doma Kranj in Centra za krepitev zdravja pripravile video vsebine, s katerimi želimo stašem pomagati in pokazati, kako lahko s pravilnim rokovanjem in sodelovanjem s svojim dojenčkom njegov razvoj podprejo in olajšajo.

Prikazani načini so priporočeni s strani razvojnih pediatrov in razvojnih fizioterapevtov in so primerni za vse dojenčke.

Video vsebine so razdeljene na sedem tematskih sklopov, ki prikazujejo zakonitosti in potek razvoja dojenčka v zgodnjem obdobju, priporočila glede spanja dojenčka, sodelovanja z njim v času budnosti, pravilnega pestovanja,  prikaze pravilnega obračanja dojenčka na bok, dvigovanja in polaganja na podlago. Poleg tega film prikazuje tudi priporočila za pravilen položaj dojenčka pri dojenju, hranjenju po steklenički in ob podiranju kupčka, kar vpliva na učinkovito vzpostaviljanje in ohranjanje dojenja ter ob tem tudi na prvilen razvoj drže dojenčka.

Na tem mestu si boste lahko ogledali tudi nasvete strokovnjakinj za ustrezno izbiro oblačil za dojenčka ter pravilne načine oblačenja in slačenja dojenčka ter prikaze pravilne menjave pleničke. Film prikazuje tudi načine pravilne namestitve dojenčka na sedež v vozilu (lupinico) ali v voziček.

2. del – Spanje, stanje budnosti, pestovanje

3. del – Obračanje na bok, dvigovanje, polaganje na podlago

4. del – Dojenje, hranjenje po steklenički, podiranje kupčka

5. del – Izbira oblačil, oblačenje, slačenje, menjava pleničke

6. del – Vožnja dojenčka v vozilu in v vozičku

7. del – Zaključna beseda o sodelovanju in rokovanju z dojenčkom

Objavljeno: 23. marca 2020